top of page
Wanneperveen 6.png

Ontdek
Wanneperveen

Dit moet je doen!

Wanneperveen en omgeving is bij uitstek geschikt voor een actief uitje. Stap op de fiets, of trek je wandelschoenen aan en geniet van al het moois wat aan je voorbij komt. Daarnaast is varen over de Belterwijde en de Beulakerwijde, of naar het Giethoornse meer en weer terug mogelijk. Zelfs de Friese Meren zijn vanuit Wanneperveen goed te bereiken. Varen langs de waterlelies, de gele plompen, het riet en de petgaten. Onderweg even aanleggen bij een terrasje, of lekker pootje baden. In Wanneperveen en omgeving kan het! Al peddelend in de kano, of samen in een (fluister)boot. Punteren, surfen, of zeilen... Zowel in je eigen boot als in een gehuurde boot is het volop genieten op het water.  De waterpret beperkt zich niet tot het varen. De meren lenen zich uitstekend voor verschillende soorten waterrecreatie, zoals zwemmen, vissen, schaatsen, waterskiën en wakeboarden.

wandelen 2.jpg

Ontdek het wandelroutenetwerk van Weerribben - Wieden met 550 kilometer gemarkeerde routes en meer dan 60 kant-en-klare rondwandelingen. Wanneperveen heeft maar liefst 2 startpunten met 6 zes rondwandelingen variërend van 2,1 kilometer tot 8,2 kilometer. 

fietsen2.jpg

Ontdek de honderden kilometers aan fietsroutenetwerk die dit mooie gebied  rijk is. Bepaald zelf je route via de fietsrouteplanner.  Natuurlijk zijn er ook verschillende 'kant-en-klare' routes beschikbaar.

watersport.webp

Van varen, waterskiën tot aan vissen. Er zijn eindeloos mogelijkheden om actief te zijn in en rondom het water. Wanneperveen leent zich perfect voor een dag vol met waterpret!

bottom of page